Grundserievinderne videre efter intens match i Bitcoin Arena

Rungsted er finalen! 4-1 i kampe og 4-1 i aften og dermed er grundspilsvindernes med isnende effektivitet endnu engang skøjtet i finalen om DM-guldet efter seriesejr over SønderjyskE.

Sikke en ishockeykamp igen denne aften i en isnende kold Bitcoin Arena. To hold der meldte ind med forrygende tempo, høj disciplin og fremragende opførsel i en match, der havde fortjent fulde lægter i det nordsjællandske.

Det var SønderjyskE, der havde bedst fat i en lynende hurtig første periode uden særlig mange spilstop. Intensiteten var total på isen midt i al stilheden, og specielt kæden med Emil Bejmo, Steffen Frank og Mads Eller udmærkede sig i de første 20 minutter.

Det var Emil Bejmo, der havde den første chance fri med Nihlstorp, men målmanden vandt den interne svenskerduel. Da Bejmo for anden gang havde bud efter noget, var det med en styring, der nok passerede Nihlstorp, men endte på overliggeren. Straks efter svenskerens chancer havde Nikolai Gade en trekvart chance foran Galbraith men fik ikke træf på pucken.

Sønderjyderne havde den ”optiske overlegenhed” som tirsdag aften i kamp fire, men Nihlstorp var på plads, når det blev farligt, og et enkelt powerplay til gæsterne blev fuldstændig neutraliseret.

En tæt åbning på anden periode blev igen afløst af SønderjyskE-momentum. Både Oliver Gatz og Brendan Harms havde klokkerene skud på tværstængerne og gæsterne bankede efterhånden voldsomt på hos Nihlstorp. Til gengæld fungerede SønderjyskE’s powerplay stadig elendigt.

Det gjorde Rungsteds til gengæld ikke, da hjemmeholdet omsider fik et overtal. Et par gode forsøg endte med en løs puck til Frederik Bjerrum, der var resolut og flåede den ind i gæsternes net.

Blot et par minutter senere vendte Rungsted begivenhederne totalt. Mathias Røndbjerg plaffede en puck ind fra lang afstand, og nu var smilene kæmpestore i hjemmeholdets boks. Finalekurs.

I den anden boks forberedte Mario Simioni et målmandsskifte, der kom tre minutter før pausen. Ud med Galbraith, ind med Henriksen, og et lille powerplay-halmstrå til gæsterne, da Charlie Sarault røg ud. Da SønderjyskE med 15 sekunder til pausen endelig fik sat op, gav det bonus. Rasmus Lyø skud, Cam Brown var over returen.

Det var den første store chance til SønderjyskE i tre powerplay-muligheder. Fornyet spænding før tredje periode. Sikke et drama.

Det fortsatte i tredje, hvor Yannick Vedel var tæt på at overliste Nihlstorp i starten. Kort efter bankede Joachim Holten Møller pucken på Henriksen, der reddede flot med griberen.

Igen skulle Rungsteds powerplay blive afgørende, da Victor Rollin Carlsson måtte ud og sidde. Det var to af Rungsteds bedste på dagen, der slog til. Bjerrum fandt Gustafsson inde foran. 3-1 og nu så det for alvor tungt ud for SønderjyskE med et lille kvarter igen.

Gæsterne gav ikke op og viste ubændig moral. To afslutninger på Nihlstorp og Emil Bejmo var helt fri foran et næsten tomt mål på tredje skud. Han brændte ganske symbolsk for SønderjyskE i de sidste to kampe.

Rungsted fik kontrol over tingene og styrede kampen relativt sikkert i mål i de sidste minutter. Hjemmeholdet fik dog først den definitive forsikring, da Hardt scorede til 4-1 i tomt mål kort før tid.

Effektivt af Rungsted, der nøjagtig som i kvarten mod Rødovre slog til på de helt rette tidspunkter. Sønderjyderne manglede fem gram af skarphed både tirsdag og fredag og kunne sagtens ærgre sig over, at de ikke fik trukket serien længere ud end fem kampe.

Effektive Aalborg spillede sig til matchbold SUPERLIVE MINUT FOR MINUT: Direkte fra dramaet i Rungsted 19:15